Tarina nimen takaa...

Tarina nimen takaa...
Talon nimi syntyi lasten ideasta, hassuttelun ja sanaleikin tuloksena VillaSukkien ja VillaHousujen jälkeen voiton vei VillaKoira! Muita neitien hienoja ehdotuksia olivat myös VillaLove ja VillaLoveKoira :D !

perjantai 20. tammikuuta 2012

Standing on the rooftops!

Uskallanko huokaista helpotuksesta tai jopa huutaa ääneen ilosta!!! Uskallan! Ei se tätä vie sen enempää syteen tai saveen!!! Joulukuussa saatiin alustava hyväksyntä lupa-arkkitehdiltä talon skissien osalta, mutta ei kuitenkaan täysin... Kaavamääräyksessä vaalea julkkari ja ruskea harjakatto, meillä suunnitelmissa vaalea julkkari ja tummanharmaa katto. Oman arkkitehdin kanssa oletettiin, että harmaa käy, sillä ympäröivissä vanhoissa talossa löytyy harmaata, mutta eipä käynyt, sillä alueen uusi kaava ohjeisti ruskeaan ja lupakäsittelijän taholla linja oli tiukka... Ei auttanut ympäristön kuvaaminen eikä meidän arkkitehdin perustelut yhtenäisestä linjasta alueen muiden talojen kanssa. Noh, loppuun on juttu katsottava eikä vähästä lannistuta, joten selviteltiin sitten kaava-arkkitehtiä myöten asiaa ja nyt JEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kyllä, kaava-arkkitehdin mielestä "tummamuta" on samassa linjassa tummanruskean kanssa ja nyt on mustaa valkoisella kaava-arkkitehdiltä meidän "tummanmudanharmaan" (Ruukki Classic RR23) katon osalta! Väri on linjassa kaavan ohjestaman alueen ilmeen kanssa ja kun kaava-arkkitehdille käy, niin pitäisi mennä lupa-arkkitehdinkin taholla läpi! Tykätään kyseisestä kattoväristä, edelliseen se oli "pakko tehdä" tiukan kaavamääryksen vuoksi, mutta uuteen halutaan se "pakosti mukaan" ;), myös ikkunasmyygit ja muut tehosteet ovat tuota samaa "mudanharmaata".  Peukut pystyy, että katon väristä ei tarvitse enää vääntää rakennuslupa vaiheessa :)!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että saitte ainakin alustavan hyväksynnän katon värille. Täytyy kyllä ihmetellä miten tarkkaa, jollain alueella tuo väritys on. Meillä ei ollut mitään muuta rajoitusta rakennuksen suhteen, kuin että saa olla maksimissaan kaksi kerrosta. Helpolla päästiin siis, eikä mitään muutoksia tarvinnut suunnitelmiin tehdä.

    Toivottavasti ehdotuksenne menee läpi myös rakennuslupavaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Joo, aika paljon vaihtelua tuntuu olevan Espoon alueittain. Toivottavasti menee läpi, s-postitse saatiin nyt lupa-arkkitehdiltäkin hyväksyntä kaava-arkkitehdin puollon jälkeen. Tummanharmaalla siis mennään etiäpäin lupakuvien osalta :)!

    VastaaPoista