Tarina nimen takaa...

Tarina nimen takaa...
Talon nimi syntyi lasten ideasta, hassuttelun ja sanaleikin tuloksena VillaSukkien ja VillaHousujen jälkeen voiton vei VillaKoira! Muita neitien hienoja ehdotuksia olivat myös VillaLove ja VillaLoveKoira :D !

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

"Kopsis kapsis kopsis kapsis paaluuaa..."

Maatyöt ovat valmiit siltä osin mitä tässä vaihessa on mahdollista ja Jämerän perustusurakka alkaa ensi viikolla! Jes! Paalutusfirma on ollut tontilla eilen ja tänään kolkuttamassa paaluja kallioon. Positiivisia odotuksia luovista maaperätutkimuksista huolimatta jännättiin miten paalujen kanssa lopulta käy, sillä naapuritontille jokunen vuosi sitten rakennetun talon paalut olivat pisimillään olleet 17 metriä!!! Huiiiiiiiiiiiiii!!!




...ja nimenomaan kustannustekninen *hui* paalutuksen osalta! Muutenhan paalutushomma hoituu noinkin pitkissä paaluissa kai "ihan normisti", mutta maksaa aika paljon. Hyvä näin ja onneksi maapohjatutkimuksen arvio max 8m paaluista piti kutinsa eikä maa laskenut äkkijyrkkään merelle päin kuin tontin länsireunalla, itäreunan paalut olivat 5m ja paalujen keskipituus n.6.5m kaikkien paalujen osalta. Onneksi tuokin homma on jo takana urakasta :) ! Paalujen lisäksi toinen edistysaskel oli Jämerän pystytysporukan ja asennusvalvojan kanssa käyty aloituspalaveri tänään, ensi viikolla sitten perustusurakka käyntiin!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että maatyöt ovat jo reilassa. Ja tietenkin tosi hyvä, ettei tullut enää ylläreitä paalujen syvyyksissä. Ihan pianhan teillä alkaa jo talo nousta. Hurjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) kiitos kommentista! Anturamuottien asennus pitäisi alkaa keskiviikkona ja valut perjantaina, kesäkuussa sitten harkkoa harkon päälle. Huhhui :) !

      Poista