Tarina nimen takaa...

Tarina nimen takaa...
Talon nimi syntyi lasten ideasta, hassuttelun ja sanaleikin tuloksena VillaSukkien ja VillaHousujen jälkeen voiton vei VillaKoira! Muita neitien hienoja ehdotuksia olivat myös VillaLove ja VillaLoveKoira :D !

perjantai 25. toukokuuta 2012

Voihan voimalinjat!!!

Johan on ollut viikko, huhhuijaa! Selvittelyä ja säätämistä simpuran sähköjohtojen tai paremminkin voimalinjojen vuoksi! Siis juurikin näiden kuvassa näkyvien "puhelinlangat laulaa" -johtojen ja pylväiden:





Eikä siinä setvimisessä vielä mitä, mutta kun mies lensi varhain tiistaiaamusta työmatkalle, niin käytännön syistä allekirjoittanut on hoidellut setvimisiä ja raksakontakteja kaiken muun arjen vipinän ohessa tämän viikon. Tähän täytyy todeta, että onneksi pitkät työreissut ovat tosi harvinaisia ja onneksi talonrakennusta näiden harvinaisten reissujen :D aikaan ei yleensä ole mitä nyt toinen projekti menossa, mutta tää on se toinen ja kolmas talo samalla kerralla ;) ! No mutta takaisin ongelman pariin... Jämerän asennusvalvoja yhdessä pystytysurakoitsijan kanssa totesi alkuviikosta, että voimalinjat ovat liian lähellä siinä kohtaa mihin suurhakkopystytystä (120cmx60cmx50cm 200kg massiviharkot) varten tuotava iso pyörivä nosturi olisi. Tontilla on käynyt tällä viikolla myös Jämerän asennuspäällikkö sekä nosturifirman edustaja. Tilanne on todellakin se, että nosturi mahtuisi, mutta turvaetäisyydet eivät toteutuisi kun nosturia pyöritetään. Voimalinjojen päällä se puolestaan mahtuisi pyörimään, mutta sekään ei turvamääräyksistä johtuen käy. Turvallisuus ennen kaikkea ja määräysten mukaan mennään tietenkin, mutta ärsyttävää tässä on se, että johdot ovat olleet siinä koko ajan ja asiantuntijat olisivat asiaa voineet jo aiemmin tarkistella, mutta tuli nyt sitten viime hetkenä esille. Ensimmäinen kysymykseni oli: no mitä nyt sitten tehdään? Ja heti perään toinen kysymys: mikä nosturi tähän sitten mahtuu? Ja kolmantena: mistäs harkosta meidän talon sitten voi tehdä? Ja kysymyksiin vastauksina, että norminosturi mahtuu kyllä ja talo voidaan tehdä pienharkoista (50cmx60cmx60cm). Ja tähän ensimmäinen huolenaiheeni tietenkin oli pystytysajan piteneminen pienharkon takia, suurhakolla talo luonnollisestikin nousee nopeammin, kun harkko on niin iso. Toisaalta tilaussoppari on jo tehty ja suurharkosta sovittu, joten sillä pitäisi mennä, mutta minkäs teet, jos ei onnaa, niin ei onnaa, pääasia kuitenkin on, että talo nousee ja ilman turhia viiveitä. Ikävä juttu tuo nyt kuitenkin on ja ilmaisin toki harmini suurharkosta luopumisen osalta. No tähän päästiin siis eiliseen mennessä, tänään työmatkalta palattuansa mies jatkoi heti asian selvittelyä. Tänään selvisi, että suurharkosta ei Jämeränkään toimesta haluta hevillä luopua ja asennuspäällikkö on ollut Fortumiin yhteyksissä voimalinjojen suhteen. Faktahan on se, että linjat on tarkoitus kaivaa maan alle lähitulevaisuudessa, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole tietoa, 2012, 2013? Nyt sitten Jämerä ja Fortum keskustelevat keskenään voisiko noille linjoille tehdä jotain eli kaivaa ne pikana maan alle. Hienoa olisi, jos onnistuis ja aivan mahtavaa, jos Jämerä saa asian neuvoteltua Fortumin kanssa, mutta en nyt kuitenkaan uskalla tuudittautua siihen, että Fortumilta rynnättäisiin vauhdilla kaivamaan linjoja pois VillaKoiran pystytyksen tieltä. Sen uskon, että Jämerällä hoitavat asiaa parhaansa mukaan ja pystytys hoituu sovitusti oli harkko sitten normiharkko tai suurharkko. Aika näyttää miten tässä käy!



Onneksi perustusurakka etenee kuitenkin aikataulussa ja kirkkaanvihreät Formexit kaunistavat raksaa. Perustusvalut tehdään ensi viikolla ja valmista pitäisi olla viikolla 23, joten viikon 23 lopulla tai 24 alossa päästäisiin aloittamaan loput täytöt maatyöviimeistelyjen osalta.




Aurinkoista viikonloppua ja rentoa menoa raksaleppiksen aurinkoköllöttelytekstien siivittämänä :) !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti