Tarina nimen takaa...

Tarina nimen takaa...
Talon nimi syntyi lasten ideasta, hassuttelun ja sanaleikin tuloksena VillaSukkien ja VillaHousujen jälkeen voiton vei VillaKoira! Muita neitien hienoja ehdotuksia olivat myös VillaLove ja VillaLoveKoira :D !

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kyllä se talo siihen nousee...

Selvitetty, säädetty, soiteltu ja setvitty sekä itse että Jämerän taholta... Voimalinjat eivät mihinkään häviä, joten näillä on mentävä. Fortum olisi toki voinut ennakkoilmoituksella katkoa sähköjä muutamaksi tunniksi per ilmoitettu päivä nosturin käytön ajaksi, mutta sillä menolla talon pystytys ei onnistuisi millään muotoa järkevästi sovitussa aikataulussa. Myöskään johtojen maahan kaivuu alueella ei tapahdu lähiaikoina eikä sitä jäädä odottelemaan, joten asennus hoituu sitten muulla tavoin. Fakta on nyt se, että talo nousee 120cmx60cmx50cm massiiviharkkoa pienemmällä harkolla, max 60cmx60cmx50cm, koska pienemmän harkon asennuksen tarvittava nosturi mahtuu tontille ja johtojen viereen hyvin.

Alla kuva "ihanista johdoista" suhteessa tonttiin, kuva otettu reilu viikko sitten. Nosturin asemointi pitäisi siis olla kuvassa tuolla hetkellä näkyvän kaivurin vasemmalla puolella.




Muutokset toki maksavat - aina!!! Ja tässä tapauksessa sekä uusien rakennekuvien että ennen kaikkea muuttuneen pystytysurakan osalta. Uusi pystytysurakka hieman pienemmästä harkosta vaatii enemmän käsitöitä ja maksaa näin ollen enemmän. Sopparit on kuitenkin tehty ja rakennuspaikan puitteet ovat olleet tiedossa ennen tilauksen tekemistä, Jämerältä on myös tontilla käyty ja puitteet nähty. Vastuu johtoasiasta ja erityyppisten nostureiden käyttömahdollisuuksista ei näin ollen ole tilaajalla, vaan Jämerä hoitaa asian. Vääntöä tästä ei onneksi ole tarvinnut käydä, asia sinänsä on ollut jo riittävän harmillinen. Suunnitelman muuttuessa meille oleelliset talon energialuokitukset jnejne. pysyvät kuitenkin samoina harkkojen koosta riippumatta, joten loppupeleissä itselle merkkaavin asia on siis talon pystytysaikataulu. Pystytysten osalta meille on ilmoitettu, että homma etenee kaikesta huolimatta kuten on sovittu eli tällä tiedolla talon pitäisi olla vesikattovalmis elokuussa! Hyvä näin! Ja kuten sanottu, kaikkea voi sattua raksaamisen aikana, mutta oleellisinta on se miten asiat hoidetaan, kun ylläreitä tulee.




Sähkölinjoja ja sotkuja setviessä tontilla tapahtuu - onneksi! Jämerän pystytysporukka, joka tekee meille myös perustusurakan, on huhkinut hommia hienosti. Kyseinen Matti Riekin porukka sattui myös olemaan kavereiden raksan naapuriraksalla hommissa, joten luottoa ja referenssiä löytyy sitäkin kautta. Formexit ja raudoitukset on laitettu nyt paikoilleen ja perustusten valut ovat huomenna, tarkastukset on tehty meidän rakennusmestarin ja kaupungin tarkastajan toimesta. Ihana nähdä kun hommat etenee varsinkin, kun johtohässäkkä on luonut "pientä" epävarmuutta tilanteeseen. Tää on niin raksaa... ;)

5 kommenttia:

  1. Saittepa nopeasti tilanteen selvitettyä, vaikka ikävää että suunnitelmat muuttuivat. Kuinkahan monella oikeasti raksaaminen menee ihan suunnitelmien mukaan?

    VastaaPoista
  2. Sitä tulee vastaan näitä ihania odottamattomia (siis ei vain tullut mieleen aikaisemmin) juttuja. Niinkuin meillä keväämmällä, että oi, kiva, tien päässä kyltti kelirikko. Mites nyt kivet saadaan tontille... Ja tämäkin kyltti ilmestyy tien päähän kuitenkin joka kevät jossakin vaiheessa. onneksi kaikki meni hyvin.

    Kiva, että tiedätte jo pystytys porukastanne, että hyvää jäljeä on syntynyt. Meillä kanssa työmaan päämiehestä kuultiin vain hyvää ja on paikallista parhaimmistoa.

    Äkkiä se sitten alkaa tapahtua, kun asiat lähtee liikkeelle! Ja on kyllä mahtavaa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tsempeistä! Raksa on raksaa, kivitalorakentamisesta ja suurharkkoasennuksesta ei aiempaa kokemusta, joten puskista tuli tämä johtohässäkkä, mutta niin tuli myös talotehtaalle ja hienoa kun ottivat vastuun, kuten aiheellista onkin,mutta raksahommissa ei suinkaan itsestäänselvyys,kuten tiedetään. Tasaista tallaamista ja yllätyksetöntä jatkoa toivoen, ihnaa, kun etene!!! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä että homma selvisi!
    Meilläkin oli alkuun nosturin organisoimisessa omat käänteensä, mutta se ei onneksi loppupeleissä vaikuttanut aikatauluun eikä kustannuksiinkaan (meille). Mutta kyllähän sitä välillä tuppaa ottamaan stressiä asioista jotka ei sitten varsinaisesti oma päänsärky olekaan.

    Teillä on ihana vaihe edessä kun talo etenee niin näkyvästi päivä päivältä! tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  5. Joo, on se parempi vaan olla itse aktiivinen eikä odotella, esim.tuon Fortum-kuvion selvitteli mieheni,kun ei vielä maanantaina oltu saatu asiasta tietoa/selvittely oli Jämerällä kesken. Ja aktiivisesti on saanut myös aikatauluasiaa pitää esillä muuttuneen tilanteen vuoksi.

    Kiitos tsempeistä edelleen, kiva kun olette kommentoineet :)!

    VastaaPoista