Tarina nimen takaa...

Tarina nimen takaa...
Talon nimi syntyi lasten ideasta, hassuttelun ja sanaleikin tuloksena VillaSukkien ja VillaHousujen jälkeen voiton vei VillaKoira! Muita neitien hienoja ehdotuksia olivat myös VillaLove ja VillaLoveKoira :D !

tiistai 25. syyskuuta 2012

Ovista ja ikkunoista...

Huoh ja puuh! Soiteltu ja reklamoitu Domukseen ja Kaskipuuhun, mutta yhteydenottopyyntöjen palautus on ollut täyttä nollaa tai sitten minun puhelimesessani on joku vika. Sama vika on meidän s-posteissa, sillä kirjalliset reklamaatiot, joista ensimmäinen tehty viime viikon pe, odottavat edelleen Kaskipuun ja Domuksen vastausta kysymyksiin milloin ja miten vialliset ovet korjataan / milloin saamme uudet tilalle? Asiakaspalvelun yhteydenottopyynnöt, vastaajaviestit, ja tekstiviestit soittopyyntöineen täyttä turhaa eikä Domuksen tai Kaskipuun osalta ole oltu allekirjoittaneeseen yhteydessä. Mr.Murphyn laki tietenkin toimi tässä niin, että mies oli normaalista poiketen sidottuna työjuttuihin eikä ollut koko ajan puhelimen tavoitettavassa, joten asioita oli pakko hoitaa itsekin, jotta viiveitä ei ainakaan meidän takia tulisi.

Jämerän suhteen puhelin toimi onneksi hyvin :) , samoin yhteydenpito asiakkaaseen päin. Kovasti kiitoksia Mika Vavuli ja Timo Salo, kun hoisitte asiaa! Vavuliin sain yhteydet heti perjantaina ovien valmistusvirheiden ilmettyä ja selvittely on muutenkin hoitunut kiitettävästi. Kysehän ei ole siitä etteikö ongelmia voi tulla vastaan vaan siitä miten ne hoidetaan! Vavulin toimesta saimme tänään vihdoin ja viimein stryrokseristeet oviaukkoihin, jotta lämmöt saadaan päälle. Styroksit tuli asentamaan kattomme asentanut firma, jonka Vavuli oli hälyyttänyt hätiin, kun lämpöeristys ei muuta kautta hoitunut. Myös Salo hoiti asiaa ja soitti toimenpiteistä miehelleni. Mainittakoon, että ikkunat ja ovet oli hankittu siis Jämerän alihankintana Domukselta ja Domus alihankkinut ovet vielä omana sopparinaan Kaskipuulta eli Jämerällä periaattessa kokonaisvastuu, mutta alihankkijoilla toki vastuut omista toiminnoistaan ja tilauksen olimme tehneet itse Domuksella. Tämän päivän haloo ja lopullinen kiehahdus koko asian suhteen aiheutti Domuksen päässä myös toimia ja tänään alkuillasta Domuksen asentaja kävi laittamassa muovit oviin. Hieno homma sinänsä, mutta muovihan ei eristä lämpöä, joten onneksi Jämerä oli hoitanut asian parempaan kuosiin ja nyt oviaukoissa on myös styroksit lämmön eristeenä.

Alla kuva sentin rakosesta oven ja lukon välissä...




Ja ovien osalta Domuksen asentajat siis ilmoittivat meille, että niitä ei voida asentaa. Maanantaille luvattiin Kaskipuulta joku katsomaan ovia (kysymys: eivätkö asentaja ole jo ovet katsoneet ja miksi korjaus/toimenpide-ehdotuksia ei ole voitu jo siltä osin käynnistää?), mutta asia siirtyi Kaskipuun taholta huomiseen keskiviikkoon... Myöskään Jämerä ei ole saanut Domukselta tai Kaskipuulta tietoa millä aikataululla uudet ovet rakennukselle saadaan. Eli oviasian osalta homma on vielä vaiheessa ja jatkoraporttia seuraa, miten Domus ja Kaskipuu hoitavat ovien korjaamisen asianmukaisesti loppuun. Laskuja ei olla tietenkään maksettu ja maksupostit lähtevät vasta, kun asiat ovat hoidossa. Ensimmäistä kertaa ei olla raksapappia :D kyydissä, joten vaatimukset toimitusten suhteen ovat napakat samoin kuin tietoisuus siitä, mitä voi, saa ja pitää vaatia! Asia on kaikenlisäksi niin selvä, että omin kustannuksin ja työtunteina emme aukkoja tilkitsemään ryhtyneet. Kyttään, vahtaan ja kellotan, kuten jo jossain aiemmassa postauksessa totesin ;) ! Jokaisessa meissä elää myös pieni raksamuija :D ! OMG ja nauran itselleni!!!!! Toisaalta tämän iltapäiväinen halooheitehkäänytherranenaikajokujotain puhelurumba tuotti tulosta :) ! Hyvä!!!

Alla takapihan terassin ovi ja sentin roilo lukkopesän reunassa. Miten voi ovien valmistus mennä näin pieleen, kysyn!



Todettakoon vielä, että ikkunat ja ovet piti siis olla jo viime viikolla asennettuna ja lämmöt päällä perjantaina. Ikkunoiden osalta asennusaikataulu venyi Domuksesta johtuen tähän viikkoon,koska asianmukaista nosturia ei ollut tilattu. Domuksen tilaamat Kaskipuun ovet olivat puolestaan viime viikolla hukassa, onneksi löytyivät ja asennus sovittiin perjantaille. Ovet saapuivat, mutta neljä viidestä ovesta todettiin viallisiksi. Kolmessa ovessa ovi oli epäsuhdassa karmiin siten,että oven ja lukkokarmin väliin jää 1cm rako ja lukon kieleke yltää häthätää lukkokoloon. Tämän lisäksi yhdessä ovessa Kaskipuulla oli vedetty pakkausvaiheessa nitojalla niitit karmin alaosan läpi. Tuloksena tämä...





Asiaan vihkiytymättömällekin lienee selviää, että tuotteita ei ole tehtaalla tarkistettu niin niitattujen suojien osata, mutta ennen kaikkea kolmen oven väärän koon osalta. Johan on markkinat, onneksi kuitenkin styrokseristeet saatiin aukkoihin ja talon lämmitykset voidaan laitta nyt mahdollisin osin toimimaan. Ja onneksi isojen ikkunoiden nosturiasennus hoitui hyvin, sillä se se tästä olisi vielä puuttunut, että isot lasit olisivat särkyneet kaiken kukkuraksi.

VillaKoira ja oviaukkojen suojamuovit, styrokseja ei vielä tässä ole.




Varapäreitä, tsemppiä ja parempaan jatkoa ovi- ja ikkuna-asiassa meille ja VillaKoiralle! Raksatsempit ja superkannustukset myös kaikille muille jonkun raksa-asian äärellä tahkoavalle! :) Huh!

5 kommenttia:

  1. Oi, komealta näyttää talo jo!
    Tsemppiä reklamaatiorumbaan... pienoisia flashbackejä tulee itsellekin noista samoista tahoista, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) ! Onhan se hommaa, mutta kaiken vaivan arvoista kuitenkin ja muutto lähempänä päivä päivältä :) ! Ihana katsella sinun blogin kuvia, kun isoin uurastus on jo takana ja muutto ohi :). Mukavaa keskiviikkopäivää!

    VastaaPoista
  3. Tuntuu olevan ihan normaalia käyttäytymistä noilla ovi ja ikkunatoimittajilla että vikaa heissä ei ole vaan kaikki on asiakkaan itse aiheuttamaa.

    Itsellä yksi ovilasti käytännössä tuhoutui kuljetuksessa ja terminaalilta soittivat että ei kannata edes tuoda. Kuvia tuli liitteenä. Tein samantien reklamaation / ilmoituksen tehtaalle että kannattaa laittaa uudet tuotantoon. Kommentti tuli että työmaalla aiheutettu. Ei tehdä uusia ja kuljetusvauriomahdollisuus on poissuljettu. No nauroin siinävaiheessa vielä kun jouduin kertomaan että syyllistä voi etsiä muualta ja tontilla eivät ole koskaan käyneetkään.

    Lopulta ovet tulivat ja seitsemästä ulko-ovesta viidestä lähti maali lähes kokonaan pinnasta ensimmäisten yökosteuksien jälkeen. Jälleen sama kommentti että rikottu työmaalla. Vuosi väännettiin kättä että miten alumiinipintaisesta ovesta voi lähteä maali asiakkaasta johtuen. Ovet vaihdettiin puolenvuoden päästä mutta asennuksen yrittivät sysätä meille.

    Ikkunoissa olleita pieniä kolhuja ei koskaan korjattu vaikka asiaa käytiin viitisen kertaa paikanpäällä katsomassa. En jaksanut enään kolmenvuoden jälkeen valittaa kun talo vaihtoi omistajaakin.

    Oli noissa ties mitä muutakin mutta kaikkea en edes muista enään.

    Fenestra / kaskipuu. Osta jos uskallat.

    VastaaPoista
  4. Voi apua! Tsemppiä ja niitä lisäpäreitä täältä toiselta raksa-elämää elävältä!

    VastaaPoista